Ir daudz dažādu ēdienu Āzijas virtuvē, kuri ir ļoti atpazīstami visā pasaulē. Bet vai ir zināmas ideālākās receptes? Galvenais, lai ir ātri, viegli un garšīgi.
Kādu dienu vecāki mani sazvanīja un teica, ka vēlētos ierasties pie manis ciemos. Sliktākais bija tas, ka man iepriekšējā darbadienā bija nakts maiņa – līdz ar to nebija spēku pagatavot kaut ko, kas prasītu daudz laika. Sazinājos ar omīti un viņa man ieteica pagatavot omletes ruleti japāņu gaumē.
Viņai bija izstrādāta speciāla recepte gadījumiem, kad pietrūkst laika, lai pagatavotu sarežģītākus ēdienus. Šī recepte bija tiešā nozīmē – mans glābējs.
Šo “pastu” pat nepaspēsi uzziest uz maizes, jo tā pazudīs no galda vienā acu mirklī
Vecmāmiņa pārsūtīja man visu nepieciešamo informāciju ēpastā. Negaidīju, ka tas būs tik vienkārši! Ēdiens vecākiem ļoti iepatikās. Viņi slavēja manu ideju un veidu, kā es to paveicu. Protams, tomēr beigās atzinos, ka recepte nākusi no mūsu mīļās vecmāmiņas.
Daži interesanti fakti
Omletes rulete japāņu gaumē ir pazīstama kā Tamagoyaki vai Dashimaki Tamago.
Tamagoyaki japāņu valodā nozīmē “cepta ola” (“tamago” – ola, “yaki” – cepts).
Dashimaki Tamago ir variācija, kurā pievieno dashi buljonu (zivju un jūras aļģu buljonu), piešķirot tai izteiktāku garšu.
Tradicionālais Tamagoyaki ir viegli salds un sāļš, pateicoties cukura un sojas mērces pievienošanai.
Ķeramies klāt pašai recepetei!
Pagatavošanas laiks – 10 minūtes
Sastāvdaļas 1-2 porcijām
olas 3
sojas mērce 1/2 ēdamkarotes
1/2 ēdamkarotes rīsu etiķa
olīveļļa 1 ēdamkarote
Dekorēšanai – zaļumi, sezams
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu! ir ļoti svarīgi ievērot precīzus soļus, lai omlete sanāk kā japāņiem